De nieuwe RS6, wat is er nieuw?

Het zal je niet zijn voorbijgeschoten, er is een nieuwe Audi RS6. Maar is de nieuwe RS6 ook beter? De fabrikant uit Ingolstadt (Duitsland) heeft weer zijn best gedaan. Het resultaat is de nieuwe RS6. De oude generatie was een groot succes, kan de nieuwe hieraan tippen?

Dik, dikker, dikst

Als eerste beginnen we met het uiterlijk van het nieuwe model. De stier uit Duitsland is een stuk breder geworden dan de standaard A6 van Audi, maar liefst 80 millimeter! Naast dat dit bommetje naar de sportschool is geweest hebben ze er 22 – inch grote wielen onder gegooid. Verder kijkt dit racemonster erg boos door de nieuwe koplampen. Als je dit raket in je achteruitkijkspiegel ziet moet je wel aan de kant op de snelweg. Dik, is het eerste wat in je naar boven komt als je de auto ziet. Velen vinden het nieuwe model dan ook mooier dan zijn voorganger uit 2014. Persoonlijk zou ik de nieuwe RS6 zo op de oprit zetten.

Snel, sneller, snelst

Je hoeft je geen zorgen meer te maken over of je op tijd op je afspraken komt. Zelfs al ga je te laat van huis, met de 600 pk in deze brute bak maak je de minuten goed. De wagen sprint in 3,6 seconden naar de 100, dat is 0,3 seconden sneller dan zijn voorganger. Na een kleine 12 seconden zit je zelfs al op de 200. Snelheidsovertredingen zijn na aanschaf gegarandeerd, menig Ferrari wordt bijgehouden in de familiewagen. Voor wie van topsnelheid houdt is het ook geen verkeerde keuze. Standaard wordt de 250 km/u behaald maar dit kan zelfs uitgebreid worden naar 305 km/u. Het enige nadeel is dat hiervoor de portemonnee getrokken moet worden, net zoals bij elke andere optie bij de fabrikant. Conclusie: snel genoeg om zelfs je schoonmoeder achterin stil te krijgen.

Dik, snel, maar ook praktisch

Naast dat het nieuwe model er dik uit ziet, enorm snel is, heeft het ook een groot aantal praktische eigenschappen. Ten eerste een kofferbak. Ik hoor je denken een kofferbak? Dat is toch normaal? Nou voor auto’s met deze prestaties niet. In de gemiddelde Ferrari, Lamborghini of Porsche past geen volle boodschappentas, maar in de Audi wel. Zelfs voor iemand die een dagje met de familie weg wil is het de ideale auto. Er zijn 5 zitplaatsen aanwezig, er is genoeg beenruimte en de Audi rijdt comfortabel. Een andere nieuwe eigenschap is adaptieve luchtvering, niet alleen beter voor de wegen gladstrijken, ook beter voor de rijeigenschappen. Een van die rijeigenschappen is comfort, vaak zijn auto’s als deze knetterhard geveerd. Maar door de luchtvering zijn woonwijken met drempels zelfs te doen. Kortom de ideale auto om dagelijks te gebruiken of om mee op vakantie te gaan. De kans is dan ook groot dat je de nieuwe RS6 zal spotten onderweg naar wintersport. Erg lang zal je hem waarschijnlijk niet zien, de kans is groter dat de kersverse eigenaar de topsnelheid aan het testen is op de Autobahn.

Zeg het maar, doen of niet?

Persoonlijk zou ik het nieuwe model liever willen hebben dan het oude model. Mooier, krachtiger en sportiever maar de verschillen zijn klein. Voor wie het uiterlijk niet bevalt zijn er weinig redenen om de nieuwe RS6 te kopen. De meningen lopen uit een, maar een ding is zeker, Audi heeft zichzelf weer overtroffen.
Specificaties

Nieuwste Berichten

Home

Contact

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Martijn Smittenaar