De Lamborghini Urus Pearl Capsule

Lamborghini is afgelopen zomer met een nieuwe versie van de Urus op de markt gekomen. De Pearl Capsule is de sportievere versie van de ‘gewone Urus’. Hij is vooral optisch aangepakt want onder de motorkap is er niet veel veranderd.

Het uiterlijk

Het uiterlijk van de Pearl capsule is een stuk agressiever dan dat van de normale Urus. Daarbij wordt de wagen in drie kleuren geleverd, namelijk: Groen (Verde Mantis), Geel (Giallo Inti) en Oranje (Arancio Borealis). Het mooie bij het kiezen van een van deze kleuren is dat zowel de velgen, de remmen en het interieur veranderen in dezelfde kleur. De Pearl capsule is te eigenlijk de Black Badge van Lamborghini. Er worden namelijk een hoop accenten zwart gespoten of carbon. Persoonlijk vind ik deze versie een stuk dikker dan de normale, nu is het echt een Lamborghini met deze agressieve uitstraling. Het enige nadeel is dat de stoelen ook de kleur aannemen van het exterieur, niet echt mooi als je groen kiest.

De prestaties

Zoals vertelt verandert er weinig onder de motorkap in vergelijking met de normale Urus. Het vermogen blijft 650 pk en de van nul naar honderd tijd blijft ook 3,6 seconden. Toch is de Urus snel zat want ter vergelijking: een AMG GT doet er 3,8 seconden over om naar 100 te knallen. Die rij je er dus gewoon even uit tijdens een stoplicht race, bizar. In tegenstelling tot de meeste SUV’s is ligt de Urus goed op de weg. Verwacht geen circuit prestaties maar je kan er zeker meer sportief door de bocht. De Urus is de ideale mix van een sportauto en een SUV maar dan praktisch.

Het gebruiksgemak

Doordat de Urus een stuk hoger op zijn poten staat dan alle andere Lamborghini’s is ze zelfs praktisch te noemen. De gemiddelde Nederlandse woonwijk met 10 drempels is geen probleem. Ook boodschappen doen kan met de Urus, het bagageruim is tot 616 liter groot.
Specificaties

Nieuwste Berichten

Home

Contact

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Martijn Smittenaar