Het snelste jacht van Feadship ooit: Totally Nuts

Hier lees je alle informatie over het snelste jacht dat Feadship ooit heeft gebouwd: Totally Nuts. Lees hier waarom deze boot zijn naam waarmaakt. Bekijk ook de video onderaan aan deze pagina!

Over Totaly Nuts

Totally Nuts, project nummer 706, is gemaakt in Nederland. Het jacht is door de Aalsmeerse scheepsbouwer De Vries gemaakt en is daarmee een Feadship. Bij de Vries zijn ze gespecialiseerd in het maken van superjachten tussen de 50 en 80 meter. Bij andere vestigingen van Feadship worden de grotere jachten gemaakt. Totally Nuts is bijna 50 meter lang, namelijk 49,65 meter. In de vloot van Feadship is het hiermee een van de ‘kleinere jachten’. Over de eigenaar van deze mooie boot kunnen we geen uitspraken doen, zijn naam is onbekend.

Snel, sneller, snelst

Totally Nuts is een ultralight aluminium superjacht. Door de gewichtbesparing is ze een wendbaar en snel jacht. Daarnaast wordt het aangedreven door drie MTU Jet-motoren. De motoren zijn goed voor meer dan 2400 PK per stuk, gezamenlijk produceren ze 7316 PK! Door de jet aandrijving en het enorme aantal paardenkrachten heeft het jacht een topsnelheid van 28 knopen, gelijk aan 50 km/h.

De speeltjes

Naast het feit dat het jacht zelf een groot speeltje is, beschikt het zelf ook over enkele speeltjes. In de ‘garage’ zijn twee jetski’s te vinden, een rubberboot, subplanken en een Seabob. Hiernaast beschikt het jacht ook over allerlei waterskie en wakeboard materialen om achter de rubberboot te hangen. En natuurlijk kan er ook gedoken worden met het aanwezige duikmateriaal dat er is. Kortom geen reden voor verveling op deze boot.

Design

Het exterieur van de boot is ontworpen door het eigen architectenbureau van Feadship genaamd De Voogt Naval Architects. Dit bureau is meestal betrokken bij een design van een Feadship. Het interieur van de boot is ontworpen door een ander architectenbureau. Het interieur is ontworpen door Sinot Yacht Architecture & Design. Naar verluid zijn er delen van het interieur gebaseerd op kledingmerk Ralph Lauren.
De eigenaar
De vermoedelijke eigenaar van de gloednieuwe Totally nuts is Sarkis Dikran Izmirlian. Sarkis heeft een geschat vermogen van zo'n 2 miljard dollar. Alhoewel er online weinig te vinden is over Sarkis heeft hij zijn vermogen waarschijnlijk vergaard door investeringen in vastgoed en vakantieresorts. Het zal je dan ook niet verbazen dat de bestemming van dit mooie jacht de Bahamas is, hier is Sarkis namelijk woonachtig. Tevens is hij daar samen, met andere investeerders, bezig om een enorm resort ter waarde van 3,5 miljard dollar uit de grond te stampen.
Specificaties

Nieuwste Berichten

Home

Contact

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Martijn Smittenaar