De elegante en 95-meter lange Kismet van Lürssen

Het award winnende superjacht Kismet uit 2014 is het ultieme jacht als je opzoek bent naar entertainment. Kismet is gebouwd door het Duitse Lürssen dat samen met het Nederlandse Feadship een van de beste superjachtbouwers van de wereld is. Een schip van de hoogste kwaliteit en boordevol entertainment, wie wil dat nou niet? Zie onderaan de video-rondleiding.

Het design

Kismet is ontworpen om een van de mooiste en spectaculairste charterjachten ooit te zijn. Mede door deze visie heeft het Lürssen zo’n zes jaar gekost om haar te bouwen, dit is drie jaar meer dan gebruikelijk. Maar het heeft wel geleid tot een uiterst elegant schip. Espen Øino International is verantwoordelijk voor het design en we kunnen niet anders zeggen dan dat ze hun werk uitstekend hebben gedaan.

Enorm

Met 95-meter is Kismet enorm te noemen. Door het enorme formaat is er genoeg ruimte voor vrienden en familie. Je kan namelijk 16 mensen uitnodigen die samen 8 luxe-kamers moeten delen. Voor jezelf is natuurlijk een heel dek toegewijd. Ondanks het enorme formaat is Kismet niet traag met een topsnelheid van 16,7 knopen, dit is zo’n 30 km/h.

De eigenaar

De rijke eigenaar van dit bootje heet Shahid "Shad" Khan. Khan is een Pakistaans-Amerikaanse miljardair die eigenaar is van de Jacksonville Jaguars uit de National Football League en voetbalclub Fulham FC. Op de punt van het schip is de mascotte, een jaguar, van de Jacksonville Jaguars uitgebeeld. Khan heeft overigens zijn geschatte vermogen van 8 miljard dollar vergaard als leverancier van auto-onderdelen. Khan heeft Kismet te koop en te huur gezet, wellicht is hij opzoek naar een nieuwe boot. Wat we wel weten is dat je haar kan huren voor 1,2 miljoen dollar per week. Voor wie hem wil kopen, moet diep in de buidel tasten. Met een vraagprijs van 205 miljoen dollar is ze niet bepaald goedkoop.

De faciliteiten

Voor een jacht van 95-meter heeft Kismet bizar veel faciliteiten. Wij noemen de meest bijzondere maar bekijk de video hieronder voor alle faciliteiten. Het schip beschikt over een helikopter platform dat omgetoverd kan worden in een basketbalveld. Daarnaast heeft ze: een zwembad, Spa, sportschool, lift, beautysalon, biosscoop, dansvloer en beachclub. Naast fantastische faciliteiten zijn er ook genoeg speeltjes. Lees daarover meer in de volgende alinea.

De speeltjes

Aan boord van Kismet ga je je zeker niet vervelen. Ze beschikt naast de faciliteiten over allerlei speeltjes. Zo heeft ze meerdere jetski’s, tenders, duikgerei, visgerei, kajakken, Seabobs, sup-planken en alles om te waterskiën. Weet jij al wat je als eerste zou doen. Na uitgespeeld te zijn kan je lekker een duik nemen in het zwembad, of natuurlijk de jacuzzi, de keuze is aan jou.
Specificaties

Nieuwste Berichten

Home

Contact

Copyright 2023 © All rights Reserved. Design by Martijn Smittenaar